Over ons

Schutte Metaal B.V. is specialist in het plasmasnijden van mangatringen en bouwpakketten voor de jacht- en scheepsbouw. Onze activiteiten bestaan uit het uitvoeren van productievoorbereidingen zoals computertekeningen maken bv. verschillende mangatringen, mangatdeksels en snij-werkzaamheden. Schutte Metaal B.V. heeft de beschikking over 4 plasma snijders en 3 autogeen snijmachine.

 

Naast het snijden van mangatringen en bouwpakketten voor jachten of schepen worden er bij Schutte Metaal B.V. ook nog andere metaalbewerkingen uitgevoerd, zoals frezen, draaien, lassen en het vervaardigen van verschillende opdrachten.

Schutte Metaal B.V. specialist in het snijden van staal, RVS en aluminium met behulp van plasma- of autogeensnijden.

IMG_2776

Schutte Metaal kiest voor kwaliteit

Klaar zijn voor de toekomst. Dat was de voornaamste reden voor de directie van Schutte Metaal om te gaan voor een ISO 9001 certificering.

Medio 2014 is het startschot gegeven voor het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Onder leiding van een adviseur van SBMC Organisatieadviseurs uit Houten zijn alle (productie)processen tegen het licht gehouden en vervolgens vastgelegd in een managementsysteem.

Met het beschrijven en vastleggen van onze werkwijze hebben we meer inzicht gekregen in de kritische stappen binnen ons productieproces. Met deze informatie kunnen we bedrijf breed een betere focus aanbrengen, zo vertelt Heinie Schutte, directeur van Schutte Metaal.

Schutte Metaal is in 1982 opgericht door de heer Schutte senior. Sinds 2000 ligt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van zijn zoon. De product- en materiaalkennis van vader en zoon zijn van onschatbare waarde voor het bedrijf. De ISO systematiek biedt Schutte Metaal een goede basis om deze kostbare kennis in te documenteren, aldus Robin Schapink van SBMC Organisatieadviseurs.

Daarnaast biedt een ISO 9001 certificering ons de handvatten om kritisch naar onze bedrijfsvoering te kijken. Een externe blik van zowel onze adviseur, alsmede die van de externe auditor van DNV, biedt hierbij nieuwe inzichten. Hierdoor zijn wij klaar voor de toekomst, concludeert Heinie Schutte.

Schutte Metaal
Op de foto ontvangt Heinie Schutte (links) het ISO 9001 certificaat uit handen van Robin Schapink.