Over ons

Schutte Metaal B.V. is specialist in het plasmasnijden van mangatringen en bouwpakketten voor de jacht- en scheepsbouw.

Onze activiteiten

Onze activiteiten bestaan uit het uitvoeren van productievoorbereidingen zoals computertekeningen maken bv. verschillende mangatringen, mangatdeksels en snij-werkzaamheden.
Schutte Metaal B.V. heeft de beschikking over 4 plasma snijders en 3 autogeen snijmachine.

Wat maakt Schutte Metaal BV?

Snelle en efficiënte service

Bij ons kun je rekenen op een snelle en efficiënte metaalbewerkingsservice. We begrijpen dat tijd een belangrijke factor is en streven ernaar om je projecten binnen de afgesproken termijn af te ronden.

Maatwerkoplossingen

Wij bieden maatwerkoplossingen in metaalbewerking om aan al je specifieke behoeften te voldoen. Of het nu gaat om snijden, lassen, buigen of frezen, we passen onze expertise aan om aan jouw unieke eisen te voldoen en hoogwaardige resultaten te leveren.

Kwaliteit en Vakmanschap​

Onze focus ligt op kwaliteit en vakmanschap in metaalbewerking. We werken met ervaren professionals die de nieuwste technieken en gereedschappen gebruiken om duurzame en nauwkeurige metaalbewerkingsprojecten af te leveren. Jouw tevredenheid staat bij ons voorop en we streven ernaar om aan de hoogste normen van vakmanschap en kwaliteit te voldoen.

Onze geschiedenis

Schutte Metaal is in 1982 opgericht door de heer Schutte senior. Sinds 2000 ligt de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van zijn zoon. De product- en materiaalkennis van vader en zoon zijn van onschatbare waarde voor het bedrijf. De ISO systematiek biedt Schutte Metaal een goede basis om deze kostbare kennis in te documenteren, aldus Robin Schapink van SBMC Organisatieadviseurs.

Medio 2014 is het startschot gegeven voor het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Onder leiding van een adviseur van SBMC Organisatieadviseurs uit Houten zijn alle (productie)processen tegen het licht gehouden en vervolgens vastgelegd in een managementsysteem. Met het beschrijven en vastleggen van onze werkwijze hebben we meer inzicht gekregen in de kritische stappen binnen ons productieproces.

Met deze informatie kunnen we bedrijf breed een betere focus aanbrengen, zo vertelt Heinie Schutte, directeur van Schutte Metaal. Daarnaast biedt een ISO 9001 certificering ons de handvatten om kritisch naar onze bedrijfsvoering te kijken. Een externe blik van zowel onze adviseur, alsmede die van de externe auditor van DNV, biedt hierbij nieuwe inzichten. Hierdoor zijn wij klaar voor de toekomst, concludeert Heinie Schutte.

Chat openen
Welkom bij Schutte BV.
Waarmee kan ik je helpen?